פלדשטיין נ' ישראכרט בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
25625-03-10
6.9.2010 |
|
בפני : מעין צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עופר פלדשטיין |
: ישראכרט בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
זוהי תביעה לפיצוי עבור עוגמת נפש והוצאות משפטיות שנגרמו לתובע עקב משלוח פירוט חיוביו בכרטיס האשראי שברשותו לכתובת שאינה כתובתו.
לטענת התובע, בחודש ינואר 09 הסתבר לו, כי פירוטי החיוב של כרטיס האשראי שלו ממוענים לכתובת הלא נכונה, ונמסרים לו על ידי עוברי אורח. בעדותו מסר התובע, כי התגורר בעבר בקרית ים, ואולם החל מאוגוסט 09 הוא מתגורר בנהריה, אך הנתבעת המשיכה לשלוח את פירוטי החיובים לקרית ים. כראיה הגיש התובע את פירוט החיובים לתאריך 20.1.10, שנשלח לכתובת "ת.ד. 1199 קרית ים 29111" (להלן: "הכתובת בקרית ים").
לטענת הנתבעת, הכתובת בקרית ים אליה נשלחים הפירוטים נמסרה לה על ידי סניף הבנק של התובע. עוד מוסיפה הנתבעת, כי לתובע שתי תיבות דואר, האחת בקרית ים והשניה בנהריה, והוא מתמרן בין שתי הכתובות על מנת לקבל כספים בטענות שווא מן הנתבעת. כראיה לכך מציינת הנתבעת, כי במסגרת תק (חיפה) 541/08 הגיש נגדה התובע תביעה בה העלה טענות דומות, והתביעה נדחתה.
אני דוחה את טענת התובע, כי החל מאוגוסט 09 הכתובת בקרית ים לא היתה כתובתו, וזאת מן הטעמים הבאים:
א.התביעה הוגשה ביום 15.3.10. כתובת התובע המצוינת בכתב התביעה הינה הכתובת בקרית ים.
ב.בסעיף 7 לכתב התביעה נכתב: "יובהר כי לתובע תיבת דואר פרטית הידועה כתיבה מספר 1199, ואשר פרטיה היו ידועים לנתבעת". תיבת דואר זו הינה לא אחרת מאשר תיבת הדואר בכתובת בקרית ים!
ביום 1.2.10 התקיימה שיחת טלפון בין התובע לבין נציגת שירות של הנתבעת. השיחה הוקלטה, ותמליל שלה צורף לכתב ההגנה. באותה שיחה מוסר התובע לנציגה, כי כתובתו הקודמת הינה הכתובת בקרית ים ומציין: "20 שנה אני לא גר שם". כאמור התביעה הוגשה חודש וחצי לאחר שיחה זו, ובה מצוינת הכתובת בקרית ים ככתובת התובע!
זאת ועוד: באותה שיחת טלפון עדכן התובע את נציגת בנתבעת בכתובתו בנהריה. הנתבעת טוענת, כי מאז שלחה את הפירוטים לכתובת בנהריה. התובע הכחיש זאת בחקירתו הנגדית, אך כאשר נדרש להציג את הפירוטים הגיש רק את פירוט החיובים ליום 20.1.10, ולא הגיש כל פירוט לאחר מכן. לפיכך איני נותנת אמון בטענה זו של התובע.
אוסיף, כי לא מצאתי בעדותו של התובע מענה לשאלה, הכיצד זה פירוט שנשלח לתיבת דואר מוצא דרכו לידיהם של עוברי אורח, ובפרט כאלה שמכירים אותו ומוסרים אותו לידיו.
נוכח כל האמור לעיל סבורה אני, כי יש ממש בטענת הנתבעת, כי תביעה זו אינה אלא ניסיון של התובע לקבל ממנה כספים שאינם מגיעים לו כדין.
אשר על כן אני דוחה את התביעה. התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסכום של 800 ₪. הסכום ישולם תוך 30 יום, אחרת ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאותו מועד ועד התשלום המלא בפועל.
זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים.
ניתן היום, כ"ז אלול תש"ע, 06 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|